Sunday, October 25, 2009

karangan tidak rasmi

through love all that is bitter will be sweet
through love all that is copper will be gold
through love all dregs will turn to purest wine
through love all pain will turn to medicine
through love the dead will become alive
and through love the king will turn into slave 



dear izzat syamir bin mohamad noor
31 JULAI 1990



saje je nak menggedik nak post pasal awak ;)
hohoho :D *blushin
hari ini 25hb Oktober 2009,
maksudnya dah 2 tahun, 5 bulan dan 28 hari kte bersama,
ye tak ? betul kan ? sorry laa saya tak pandai kira2 :p

our relationship nie boleh laa diibaratkan seperti
bekalan air : nak tau kenapa ?
kadang2 kan air takde, 
sebab bekalan air dicatu, or sebab tak bayar bil
macam tu laa jugak perjalanan kte nie
sbb selama dua tahun lebih nie, 
dah tak terkira segala dugaan dan cabaran jua halangan 
yg kadang2 buat awak dan saya masing2 dah give up :')
kan ? kan ? 
but so far, Alhamdullillah jodoh antara awak dan saya masih lagi kuat :)
terima kasih ALLAH :) aminnnn ~

saya tak cantik, awak pom tak hensem * so kite sepadan laa kan ?
awak tinggi, saya pendek * org cakap kena vice versa so kte sepadan
saya gemok, awak lagi laa gemok * so kte sangat sepadan lagik ;)
awak panas baran, saya penyabar * so kte lagik sepadan 
awak jahat, saya pom jahat * so kte matching la kan ? ;p
dan macam2 lagi reasons yang akan wt saya tetap sayang awak ;)

terima kasih,
awak datang dan ajar saya macam2 perkara
awak datang dan bagi saya banyak benda yang saya tak pernah ada
awak datang dan tegur sikap saya yg patut saya ubah
awak datang dan tunjuk saya sesuatu yang baru
awak datang dan bagi saya seribu harapan
dan terima kasih,
sebab awak datang dan tak pernah pergi dari hidup saya :)

saya minta maaf,
sebab saya bukan yang terbaik untuk awak
sebab saya tak dapat jadi macam ape yang awak nak
sebab saya selalu buat awak rasa rimas ngn saya
saya cemburu buta, tak pk panjang, boros dan macam2 lagik :(
tapi awak tetap sabar, sabar n sabar dengan saya 
maafkan saya ye awak ? 

saya harap,
saya akan jadi yang pertama dan terakhir dalam hidup awak
saya harap,
awak bagi hati awak pada saya seorang saja * sound cam tamak tak ? ;)
boleh eh awak

saya taknak share awak dengan orang laen 
tapi kalau dah jodoh awak sampai 4x,
saya tak boleh buat ape2 kan ?
kalau itu yang dah tertulis dalam qada dan qadar, saya kena pasrah n i will :')

awak, 
saya tak pernah berdoa
tapi andai satu hari nanti takdir memisahkan kte,
awak kena teruskan hidup awak,
awak belajar rajin2 dan kejar impian awak,
awak bina apa yang awak cita-citakan,
dan janji, jangan menangis ye ? * awak lelaki, so kena kuat :)

sekian, 
Nurul Liyana bt Ahmad
saya sayang awak ;)


i always know what i want, and i just want you  

25 comments:

mr kacang said...

wah,me korg ek..
time mr kacang skul ag still cple..
gud2..
mr kacang doaka kbhgiaan korg..
amin..

furbee® said...

thanks ;) moga mr kacang epy jugak ;)

~hafifi ishak~ said...

suke dengan entry ni.. nak pnjam entry ni bleh? nak bagi kat bf gue.. hahahaha!

furbee® said...

nak wtpe ngn entry aku ? hahah ;D

mr kacang said...

thanz..
mr kacang epy ngn family n sahabt je..
jge mr ezad lekloq..
nty kawen jgn lpe jmput ek..
amin..
:)

a r e s said...

bak kata kak ann: so sweet~

furbee® said...

hahha :) mr kacang nie spe eh ?
ssi dulu ?
ares : ko pom sweet gak ahakzz ;)

mr kacang said...

mr kacang a blogs reader..
:)
yup,xssi..

furbee® said...

ex ssi ? spe eh ? batch mne ? ;)

mr kacang said...

yup..
batch 2006.
:)
u can know me as mr kacang..
every blogger jz known me as mr kacang.
:)

furbee® said...

ooh okay mr kacang ;)
tp curious laa nak tau spe mr kacang nih
u know me ? pnh jmpe tak t skola dulu ?

mr kacang said...

sumday ms furbee akn tau gak..:)
yup,byk kaly gak jmpe..
eh,npe xltak shout-out je?
sng skit nk cmnt..

bloopieLOVES said...

my dear syg,

i love u too!

ahahha.
btw,semoga jodoh anda kekal untuk encik ejat.


yours truly,
izzatisulaiman.


*nak jugak karangan tak rasmi.ahaha

furbee® said...

mr kacang : taktau cmne nk letak shout-out ? ;(

ti : haha ill create for u okay sayang ? ;)

ok2 you too
semoga jdoh ti ngn mr botak berkekalan
kwen copp jadi pengapit okay ? :)

mr kacang said...

ney link shout-out..
dye show care2 nk taruk cbox..
http://cbox.ws/?r=7-91918

Anonymous said...

ble nk clash..???

furbee® said...

takkan clash ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
jeles ker ape ?

Anonymous said...

apsl x nk clash..???

furbee® said...

sukati aku laaa ~~~~~~~~~~~~~~~~
ko jles npe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Anonymous said...

ko mesti jeles ngn aku kn.....kn....kn.....

furbee® said...

xde keje aku nak jeles ngn ko
orang tak bertamadun je yang mendoakan kemusnahan hidup org laen

Anonymous said...

alaa. clash laa. pakwe kau bukan hndsome pun. aku lg hensem. serious shit..

Anonymous said...

Sayang, I ni. Izat. Kita clash.. g la dengan anonymous awak tuh.

Ejat said...

wahh..wahh..wahh..
spe plk mangkuk kt atas ni nk menyamar jd aku?
dh la guna ayat aku "serious shit"..
kang ade je kang aku jd adukataruna..

furbee® said...

hahah cepat pukul dye sayang ! hehe ;p